sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Tuliaisia suomesta

Lisää vieraita! Ja vielä lisää tulee, ihanaa :-)

Vanhempani kävivät täällä pimeästä ja kylmästä suomesta "aurinkohoidossa" vajaan viikon. Hyvänä kakkosena matkassa oli mukana tietenkin kaikkea mitä ulkosuomalainen hengissä pysymiseen tarvitsee.


Vanhusten kanssa katselimme Lissabonia taas eri kulmasta kuin aiempien vieraiden kanssa. Kävimme myös Cascaisissa, joka oli aivan mielettömän hieno paikka!





Modernin ajan kalamiehet siistimässä verkkoja


Isukin toiveena oli päästä maistelemaan portviinejä, koska ensimmäisen kerran meidän ollessamme samalla kokoonpanolla Lissabonissa meitä ei päästetty sisään portviini-instituuttiin. Vuosi oli 1988 ja minä 1 vuotias -syy lienee ollut siinä. Noh, isukin toive toteutettiin ja pihi mies ei köyhtynyt kuin 23 euroa alla kuvatuista sorteista :-)




Kävimme myös Lx Factoryssä, josta jo aiemmin olen kirjoittanut. Paikasta löytyi tällä kertaa monta uutta puolta ja kuvaa.



Sopivasti vanhempieni vierailun aikana Lissabonissa vietettiin ravintolaviikkoa. Parempitasoiset ravintolat tarjoavat kolmen ruokalajin menun kahdellakymmenellä eurolla, josta yksi euro menee hyväntekeväisyyteen. Päädyimme lopulta syömään kahdessa ravintolaviikon ravintolassa, joista jälkimmäinen on ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Ihanasti sisustettu, viihtyisä ja tasokas mutta välitön palvelu. Kesällä ravintolan terassilla voi nauttia illallista ja alakerrassa nauttia vaikka drinkin puutarhassa. Ravintola on kivenheiton päässä kodistani - helmi!

Ravintola Rota das Sedas


2 kommenttia:

  1. mä haluun sit tonne lx factoryyn! (jos se ei oo kauheen kaukana) ja tekis mieli mennä viinimaisteluun mut en varmaaa sit enää pääse lentämään heh :D

    VastaaPoista
  2. Katsotaanpa sisko hyvä mitä voidaan tehdä :-) Pitää ottaa selvää onko lx auki torstaisin. Pääset varmasti vielä lentämään viininmaistelun jälkeen - se voidaan ainakin organisoida!

    VastaaPoista