tiistai 5. maaliskuuta 2013

Arki alkaa

Bom dia! 

Aikainen lintu madon nappaa, vai mites se menikään. Olin tänään taas koululla klo 8-10 ja seuraava tunti onkin vasta neljältä. Tässä ehtii mukavasti vähän bloggata, syödä lounasta, pitää siestaa ja hörpätä kahvia. Löysimme suomalaisen kämppikseni kanssa keittiön kaapeista "oikean" kahvinkeittimen, eli siis suodatinkahvia tuottavan makkinan. Meiltä löytyi aiemmin vain kaksi mutteripannua espressoa varten ja muut kämppikset juovat pikakahvia. Nyt siis saa ihan ehtaa kahvetta, jes!

Olen vähän järkännyt lukujärjestystä, kun sain tietooni, ettei meillä oikeastaan ole minkäänlaista lomaa tällä lukukaudella. Talouskriisin myötä osa juhlapäivistä on peruttu ihan maanlaajuisesti ja osa vapaista päivistä on yritys/koulukohtaisesti peruttu. Esimerkiksi täällä katolisessa maassa hyvin tärkeä pääsiäinen (normaalisti ainakin viikko vapaana) on koulussamme supistettu yhteen päivään -torstaihin. Voitte vain kuvitella espanjalaisten ilmeet, kun he kuulivat asiasta "Pero es semana santa!" - "Miten se voi olla mahdollista - se on pääsiäisviikko". 

Lukkarini näytti aiemmin jo muutenkin todella hajanaiselta, eli siis tunnit aina tyyliin 8-10 ja 14-18 sekä ne muutamat juhlapäivät aina torstaisin, päätin tehdä asialle jotain. Tämä viikko näyttänee, onnistuuko ajatukseni saada perjantait vapaaksi. Se antaa mulle myös paremmat mahdollisuudet reissata ja vastaanottaa vieraita. Saatte mun lukkarin nähtäväksi sitten kun kaikki on varmaa, muuten näitä vedoksia on täällä harva se päivä :-)

Surffailin koulun sivulla ja huomasin sellaisen pikku faktan, että koulu maksaa portugalilaisille opiskelijoille 4 170 € vuodessa (bachelor tutkinto 3 vuotta + maisteri 2 vuotta = 20 850 €), että ollaanpa taas kiitollisia suomen systeemistä. Olen huomannut sen ihan jo muiden vaihto-opiskelijoidenkin kesken, että kannattaa olla hissukseen myös siitä faktasta, että meille maksetaan opiskelusta. Vähän harmittaa oma kiittämättömyys, kun joskus aikoinaan valittelin Kelan meiningeistä. 

Tässä muuten kuvaa uusista aurinkolaseista, jotka auringossa paljastuivatkin sitten ei-niin-hyviksi. Noh, 6,50 € maksoivat, joten ehkä sillä hinnalla ei pitäisi mitään odotuksia ollakaan.


Työstetään tota kalpeutta pois heti kun täällä kelit paranee - koko viikoksi on luvattu sadetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti