maanantai 11. maaliskuuta 2013

Sightseeingiä viikonloppuvieraan kanssa

Hellurei, terveiset ihmeparantujalta! Antibiootti puri todella hyvin ja kaverini viikonloppuvierailu piristi sairasta. En ole itse vielä ehtinyt tutustua Lissabonin nähtävyyksiin, joten oli hienoa saada kaveri saittarikierrokselle. 

Perjantaina illalla kaverini saavuttua kävimme Baixassa ("downtown") ja hyppäsimme vanhanaikaiseen Santa Justan hissiin, joka nousee Lissabonin keskustan ylle. Ylhäältä oli hienot näkymät ja kaupungin valot pimeässä tekivät näkymästä mielestäni jopa paremman kuin mitä se olisi päiväsaikaan. Lisäksi hissiin ei ollut kauhea tunku, eikä näköalapaikalla ollut paljon turisteja. Olen yrittänyt täällä vähän vältellä turistirysiä, koska haluan löytää "aitoa" Lissabonia. Turistirysät myös houkuttelevat taskuvarkaita sekä kerjäläisiä. 





Aivan kotikatuni lähellä on kuuluisan, jo edesmenneen fadolaulajan Amália Rodriguesin museoksi muutettu kotitalo, johon meidän oli tarkoitus tutustua lauantaina. Museo oli kuitenkin suljettu restauroinnin vuoksi, joten siitä lisää myöhemmin. Museon ovella oli lappu, että se aukeaa yleisölle maaliskuussa. Olen jo jotenkin päässyt tähän portugalilaiseen mentaliteettiin sisään, etten edes tajunnut, että olemme jo reilun viikon verran maaliskuun puolella. Vähän tällaista olan kohautus meinkiä :-) 



Matkaa jatkoimme perinteisellä raitiovaunulla, életricolla Lissbonin vanhimpaan kaupunginosaan Alfamaan. Nimensä perusteella se on ollut asutettu jo maurien aikaan. Täällä kaikki kaupungissa esille tulevat al -alkuiset nimet voidaan liittää maurien aikakauteen. 







Takas kotiin palasimme Praça do Comércion kautta, josta on hyvät näkymät Tejo -joelle.


Sunnuntaina tutustuimme Belémin kaupunginosaan. Pastel de Belémit jäivät nyt toiseen kertaan, koska kaverini raahasi minut Starbucksiin ekaa kertaa elämässäni. 


Kävimme myös ihanassa lx Factoryssä, joka on teollisuusalueen tyylinen piha, jossa toimii muutama kahvila, second hand -kirjakauppa ja paljon muuta. Sunnuntaisin lx Factoryssä on yleensä kirpputori, mutta hyvin vaihtelevan ja sateisen sään vuoksi se oli tänään epäonneksemme peruttu.

Second Hand -kirjakauppa vanhassa kirjapainotalossa lx factoryssä.




2 kommenttia:

  1. Kyllä näitä kuvia kelpaa katsella ! :) Olen lähdössä Lissaboniin ensi kuussa työharjoitteluun, joka kestää 3kk. On ollut mukava seurata blogiasi,tietää vähän mitä on edessä ;)

    VastaaPoista
  2. Heippa! Kiva juttu :-) Muistahan käydä katsomassa Suositukset -osio, johon päivittelen kivoja paikkoja ja hyviä rafloja.

    VastaaPoista