lauantai 1. kesäkuuta 2013

Sekalaista | LX

Viime aikoina olen postaillut aika paljon kuvia ja stooreja reissuilta. On mulla täällä ihan normaaliakin arkea, jota ajattelin teille vähän esitellä :-) 

Lissabon on alkanut tulla jo toiseksi kodiksi. Kaduilla kulkiessa kiinnitän joka kerta huomiota eri asioihin. Löydän jopa kotikadultanikin uusia yksityiskohtia joka päivä. En tiedä johtuuko se Lissabonin ränsistyneestä ja pieniä yksityskohtia täynnä olevasta tyylistä, vai siitä että ulkomailla ollessaan imee itseensä vaikutuksia kokoajan... Joka tapauksessa se on ihanaa!

Lx Factoryssä olen käynyt moneen otteeseen, mutta sieltäkin löytyy aina uutta nähtävää. Tässä muutama kuva seinätaiteesta Factoryssä. 





Klubit täällä Lissabonissa sulkevat ovensa vasta aamulla kuuden - seitsemän aikaan. Aluksi tuntui todella vaikealta olla niin pitkään juhlimassa, mutta nykyään harvoin lähden kolmen aikaan kotiin, kuten aina suomessa. Tottakai se, että baariin lähdetään vasta puolenyön aikaan ja klubille kahdelta vaikuttaa tähän. Joka tapauksessa aamulla kotiin kävellessä alkaa saada mahtavia kuvia aamuhämärästä. Täälläkin kun aurinko alkaa pikku hiljaa nousemaan aiemmin :-) 



Tejo -joen rannalla järjestettiin viikko sitten kaksipäiväiset brassifestarit. Kävimme katsomassa meiningin viime sunnuntaina. Portugalissa asuu noin 110 000 brasilialaista - maahanmuuttajien listan ykkössijalla tietenkin. Brassibileet ovat täällä yleensä aina hyvät. Olin eilenkin pari kertaa vuodessa järjestettävissä brassibileissä, ja musa kyllä vie mennessään. Sitä tulen varmaan suomen yöelämässä kaipaamaan eniten...



Tänään oli vähän hidas päivä eilisen tanssimisen jälkeen. Tentit pukkaavat päälle ensi viikolla, joten tänään olin puistossa lukemassa niihin. Kuin yllätyksenä saimmekin nauttia vihdoin yhtä lämpöisestä lauantaista, kuin mitä suomessa on! 27 astetta kyllä oli tenttiin lukemista varten vähän liikaa. Joten sovinkin kaverini kanssa treffit joen varteen kävelylle. Tässä hauskoja naamoja joenvarresta.




Niin, ja kun tähän brassiteemaan päästiin - löysin arkistoista pari kuvaa viime viikolta brasilialaisesta ravintolasta. Raflasuositus on jo lisätty tuonne suositukset -osioon, sen verran oli hyvää mättöä! Kyseessä on siis tyypillinen brasilialainen churrasco, eli grillattua lihaa vartaissa. Tarjoilijat tuovat vartaan pöytään ja leikkaavat siivuja suoraan lautaselle. Ja liha on mitä mahtavinta! Vai mitäköhän sanoisi tähän Brasiliassa asuva siskoni - entinen kasvissyöjä? ;-) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti