torstai 30. toukokuuta 2013

Aveiro | Portugalin Venetsia vai Hollanti?

Heipähei! 
Taas pukkasi uutta reissua - tällä kertaa päätimme kämppikseni kanssa päivän varoitusajalla lähteä "Portugalin Venetsiaan". Kaupungissa opiskelee kolme kaveriani kielikurssilta, joten saimme matkaoppaan koko päiväksi - mahtavaa! 

Matkaa Lissabonista Aveiroon on noin kolme tuntia junalla. Aveiro sijaitsee Coimbrasta hieman  pohjoiseen. Kaupunki on pieni, eli esimerkiksi matkalla Lissabonista Portoon voi täällä käydä pyörähtämässä. Aveiro saa erikoisen luonteensa muutamasta kanaalista ja täysin kukkulattomasta maastostaan. Huh mitä vaihtelua Lissabonin seitsemästä kukkulasta (voisin kyllä väittää että niitä on enemmän!!). 


  Itse kyllä sain Aveirossa enemmänkin Hollanti -viboja, sillä lainasimme pyörät koko päiväksi. Jopa autokadun vieressä oli pyöräilijöille varattu kaista. Tätä ei Lissabonissa näkisi ikinä! :-) Myös kanaalin varren talot muistuttivat Hollannista.



 Elvis huutelee Aveiron seinillä "Ystävä joka kadunkulmassa" - niinpä! 


 Pyörät olivat rämät mutta ilmaiset!


Hylätty talonraunio Aveiron yliopiston alueella. 






Pääsimme myös katsastamaan paikallisen biitsin, kun kaverini käytti kontaktejaan hyväksi ja sai järjestettyä meille autokyydin Barra -rannalle. Tuulisella rannalla dyyneineen kelpaa surffata.




  Aveiron kaunis asemarakennus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti