maanantai 13. toukokuuta 2013

Queima das Fitas | Coimbra

Óla! Taas ollaan yhtä reissua rikkaampia. Potugalissa toukokuu on suurten opiskelijajuhlien aikaa. Jokaisessa suuressa kaupungissa on akateeminen viikko, eli Semana Académica, jolloin valmistuvat opiskelijat juhlivat valmistumistaan ja opintojaan vielä jatkavat juhlivat muuten vaan. Akateemiseen viikkoon kuuluu monia traditioita, joista yhtenä Coimbrassa kahdeksan päivää kestävät festarit. Ja siellähän me myös! :-)

Itse suuntasimme Coimbraan festareiden kahdelle viimeiselle päivälle. Kaupunki oli täynnä univormuun pukeutuneita opiskelijoita. Kuvassa alla näette tämän hieman Harry Potter -meininkiä muistuttavan univormun. Viitan sisälle ommellaan merkkejä, kuten meillä suomessa haalareihin. Lisäksi valmistuvilla opiskelijoilla on tiedettään vastaavan värinen silinterihattu sekä kävelykeppi. Hattu ja keppi ovatkin rankan juhlimisen jälkeen ihan riekaleina. 

lähde
Festarit olivat aivan mahtavat. Alueella oli kaksi konserttilavaa, joiden väliin jäävällä alueella oli kolme telttaa, joissa jokaisessa soi erityyppinen musiikki. Lisäksi alueella riitti ruoka- ja juomakojuja vaikka muille jakaa. 


Päivältään seikkailimme Coimbran vanhoilla hoodeilla - pitihän kämppiksille ja muille mukaan tarttuneille kavereille näyttää missä vietin ensimmäisen kuukauden Portugalissa! 







Kuten sanottu, olimme Coimbrassa Queima das Fitas -juhlien kahtena viimeisenä päivänä. Viimeisen päivän bileet alkoivat aivan mahtavalla ilotulituksella (yllä). Pippaloiden jälkeen jo kukonlaulun aikaan teimme Coimbraan mukaan tulleen kielikurssikaverini kanssa vielä yhden "sentimental routen" läpi Coimbran ja kävelimme pitkin niitä katuja, joita pitkin aina kävelimme. En usko, että ehdin enää käydä Coimbrassa, joten päätin nauttia nyt ja jättää kaupungille hyvästini aamuhämärässä. 

On todella omituinen fiilis, kuinka Coimbra tuntuu siltä että olisin ollut siellä juuri kaksi päivää sitten - mutta kuitenkin NIIN paljon on tapahtunut sillä välin. Ja juuri uusien kokemuksien määrän vuoksi toisaalta tuntuu, että olisin ollut siellä viimeksi vuosi sitten. Jotenkin tunnen, että olisin itse kasvanut vuoden verran tässä parissa kuukaudessa. 
Diippiä shittiä, kuulkaas ;-)


Ja kun akateeminen viikko Coimbrassa tuli päätökseen -ja sain levätä yhden päivän - niin se alkaa täällä Lissabonissa! Tänään illalla menen katsomaan Lissabonin avajaisia. 

Alla kuvassa vaihtoyliopistoni erikoinen univormu (28 asteen vuoksi viitat ovat sivussa) - poseeraajina luokkakaverini täältä Lissabonista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti