torstai 9. toukokuuta 2013

Yllätysreissu

Kävin viime viikonloppuna vierailemassa poikaystäväni luonna Rotterdamissa. Meidän oli alunperin tarkoitus mennä Pariisiin joululahjaksi saamalleni matkalle, mutta täältä käsin se on kohteena mielettömän kallis. Päätimme siirtää lemmenloman siis myöhemmäksi ja suunnata road tripille Hollantiin ja Saksaan. Ja sattuipa niinkin sopivasti, että serkkuni rippijuhlat pidettiin samaan aikaan Saksassa.

Saavuin Rottikseen to iltapäivällä, joten ehdimme vielä nauttimaan ihanasta kevätsäästä hollantilaiseen tapaan pyöräillen ympäri kaupunkia. 




Pyöräreissu vei meidät Euromastille, josta oli huikeat näkymät yli Rotterdamin. Paikallinen satamahan on maailman toiseksi suurin. 




Seuraavana päivänä matkamme jatkui Bredaan, jossa lounastimme ja loikoilimme kukkopuistossa. Aikamoista kukkoilua ja kiekumistahan se oli!


Bredan jälkeen matka jatkui Kölniin, johon jäimme yöksi. Itse tykkäsin Kölnistä tosi paljon kaupunkina. Hyvät ostosmahdollisuudet ja paljon vilinää. Kaupunki ei kuitenkaan ole liian iso sen hahmottamiseen jo yhdessä illassa. Vanha kaupunki ja jokiranta tosin jäivät nyt toiseen kertaan. 

Kävimme katsastamassa tuomiokirkon keskellä keskustaa - siis aivan mielettömän iso! Kirkkoaukiolle putkahtaa ostoskatujen päätteeksi, ja aukiolta ei saa edes koko kirkosta kuvaa (kuten näette). 


 Kirkkovisiitin jälkeen söimme ja joimme Gaffelissa, joka on yksi Kölnin tyypillisen Kölsch -oluen panimoista. Ruoka oli maukasta perussaksalaista ja olut jopa meikäläiselle maistuvaa. Talon erikoisuus on tyhjän lasin tilalle tuleva uusi olut. Tuodut oluet merkitään lasinaluseen tukkimiehen kirjanpidolla, jonka mukaan lopuksi laaditaan lasku. Jos juominen saa riittää, tulee asiakkaan asettaa lasinalunen olutlasin päälle merkiksi tarjoilijalle. 



Lauantai aamuna matka jatkui etelämpään Schweichin kylään Mosel -joen varrella, jossa serkkuni pääsi ripille. Meidän saapumisestamme tiesi ainoastaan tätini - ja muiden sukulaisten sekä vanhempieni ja mummoni yllättyneet ilmeet olisivatkin olleet mahtavaa kuvamatskua! Yllätys siis onnistui odottamallamme tavalla!

Matka takaisin Hollantiin taittui sunnuntaina. Ajoimme matkan varrella olleen Maastrichtin kautta, jossa söimme lounasta ja vähän shoppailimme. Todella kiva pienehkö kaupunki! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti