perjantai 14. kesäkuuta 2013

Lissabonin kesää

Vihdoin tänne on rantautununeet vähän kesäisemmät säät. Myös kesäfestivaalit ovat saapuneet kaupunkiin, joita juhlimaan saapui poikaystäväni ja muutama kaveri. Kyseessä on siis kolme pyhimystä, joita juhlitaan kesäkuussa; 13. päivä on pyhitetty Santo Antóniolle, 24. São Joãolle ja 29. São Pedrolle. 


Santo Antónion aikaan alkaa paras sardiinikausi, joten koko kaupunki tuoksuu hiiligrillille. Aiemmin juhlinnoista kotiin tullessa vaatteet ja hiukset haisivat tupakalle, mutta nyt haisen sardiinigrillille! 

Kalat ovat tietenkin Lissabonilaisten suurta herkkua, ja niitä saa täällä yleensä leivän päällä. Kävelimme lounasaikaan Alfaman kaupunginosassa (jossa juhlat ovat suurimmat) ja näin sardiineja uusien perunoiden kanssa! Siellä oli suomitypy heti ekana käsi ojossa. Perunat tosin jättivät vähän toivomisen varaa :-)




Kadut täällä Lissabonissa ovat muuttuneet aika värikkäiksi.



Suurimmat hulinat löytyvät Alfaman kaupunginosasta, jossa musa raikaa pitkälle yöhön. Juhlakansa joraa jo muutamaa päivää ennen pyhimyksiään, joten juhlimista riittää ja paikallisilla asukkailla varmaankin lievää unettomuutta. 


Yöllä piti tietenkin hakea sapuskaa. Paikallisen nakkikiskan möreä-ääninen setä istutti meidät pöytään kuin missäkin hienommassa ravintolassa. Sen jälkeen saimme paperiarkin käteen, johon piti kirjoittaa tilaukset. Pienessä hiprakassa siihen joku sitten piirteli sydämiä sekä pusuja ja tarjoilijasedällä oli hauskaa. Kotona oltiin tyypilliseen Lissabonin tapaan noin seitsemältä.


Viime viikolla säät eivät suosineet matkaajia vielä kauheasti. Päätimme käydä Euroopan mantereen läntisimmässä pisteessä ja meitä vastassa oli järkyttävä sumu. Itse olen ollut Cabo da Rochassa jo ennenkin (voitte verrata kuvia täältä), ja näkymät olivat HIEMAN erilaiset.




Spottaa kuvasta mun hullut matkakaverit kalliolta... 




Taas alkaa vaihto lähenemään loppuaan. Yksi etappi taas saavutettiin (näiden lukuisten läksiäisten lomassa) kun poikaystäväni lähti tänään takaisin Suomeen. 
Meillä on seuraavana peukkujen piteleminen HOASin suuntaan, jotta saataisiin asunto heinäkuun alusta alkaen. Vähän heikolta näyttää tällä hetkellä, kun toivottu muuttopäivä on jo kolmen viikon kuluttua. Noh, jos vielä pidettäisiin toivoa yllä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti