keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Lagos ja unelmarannat

Hellurei!

Postaukset viivästelevät nyt himan, kun yhden reissun jälkeen pukkaa jo seuraavaa. 

Viikko sitten kävin Portugalin etelärannikolla Lagosissa - aivan mielettömissä maisemissa. Jos joskus Portugalin -matkalla aikaa liikenee viettää etelässä vaikka kolme päivää, niin suosittelen enemmän kuin lämpimästi! Maisemat ovat ihania ja erityisesti merenelävien ystäville ravintolat tarjoavat houkuttelevia annoksia. 


Lagosissa tulisi ehdottomasti tehdä veneretki kallioiden ja luolien luo. Itse menimme Seafaris -nimisen yrityksen pikku paatilla ja kuskimme Pedro oli aivan mahtava! Herra taitaa olla old-school veneilijä ainakin hulluista ajotaidoistaan ja ruskettuneesta ihostaan päätellen. 




Paikoittain vesi on todella kirkasta. Alla olevassa kuvassa näkyy veikeä yhdistelmä luonnon ja ihmiskäden muokkaamaa kalliomaisemaa.



Veneretkeläiset kiltisti paikoillaan :-)




Veneestä näki toinen toistaan kauniimpia "suljettuja" rantoja. Joillekin rannoille ihmiset olivat tulleet omalla veneellään, toisille he olivat kulkeneet vedessä olevan tunnelin kautta, kuten yllä olevassa kuvassa oikeassa laidassa näkyy.



Tälle rannalle itse päädyimme, ja näkymät ovatkin äitini sanoin "kuin matkaesitteestä". Lagosissa tuuli vierailumme aikana todella paljon, joten kallion ympäröimä ranta oli meille paras vaihtoehto. Tuulen suojassa aurinko lämmitti ja hiekka ei lentänyt.


Tässä näkymä samaiselta rannalta sinne vievien portaiden yläpäästä.



Reissun lopuksi kävimme euroopan lounaisimmassa pisteessä, Cape Sagresissa. Portugalissa jo käyneet tunnistavat nimen olutmerkiksi - Sagresin kylässä tosiaan on kyseisen olutmerkin panimo.





Sagresin maisemat ovat aika karut ja todella kova tuuli tekee paikan fiiliksestä erityisen roughin. Ihminen tuntee tällaisessa paikassa olevansa aika pieni luonnon voimia vastaan.



Hullut kalastajat seisovat kalliokielekkeellä, arviolta 70 metrin pudotus edessänsä. Kalaa tulee kuulema hyvin ja kultaotsalahnaa täältä saa parhaiten.




Kisuliini paistatteli auringossa Sagresin niemeen rakennetun kappelin portailla.


Matkaa taitettiin noin neljä tuntia suuntaansa Lissabonista Lagosiin. Tässä hieman näkymiä portugalilaisesta maaseudusta.





3 kommenttia: