tiistai 26. helmikuuta 2013

Mun koti!

Viime päivät ovat olleet aika koleita, ja Hollannin lämpimät sisätilat pyörivät mielessä kun lämmittelen varpaitani patterilla. Kämppikseni sanoi, että aamulla täällä oli vain +3. Päivällä aurinko kuitenkin helli, ja asteiksi saatiin +11 / +18. Suuret erot siis kadun varjo- ja aurinkopuolten välillä...

Kävin päivällä kaverini kanssa lounaalla ja samalla reissulla ostin aurinkolasit. Aurinko on täällä ainakin mun silmille todella vahva, ja uskon sen vain vahvistuvan kesää kohti. Jouduin siis nyt jo korvaamaan suomesta ostamani RayBan -tyyliset (sivuista suht auki olevat) lasit paremmilla. Ostin tottakai tyyliuskollisesti kunnon Etelä-Eurooppalaiset massiiviset lasit. Kuvia niistä seuraavana aurinkoisena päivänä :-) 

Lasikaupassa myyjät kehuivat hyvää portugalin kielitaitoani (omasta mielestä oli kyllä sellasta sönkötystä, että...) ja naureseklivat kun puhun vähän brasilialaiseen leveään tyyliin. Kävin nelisen portugalin kurssia Helsingissä Brasilian suurlähetystössä, josta aksentti tottakai on tarttunut. Coimbran kielikurssilla yritin todella päästä siitä eroon koska tuntui, ettei oikeen kukaan ymmärtänyt. Näemmä se on vielä tallella :-)

Etsin tosi kauan teille videota, missä selkeästi kuuluisi brasilialaisen ja eurooppalaisen portugalin erot, mutta tuloksetta. Tässä onparas löytö. Intro on suht pitkä ja videossa käsitellään myös esim afrikkalaiset aksentit. Aksenttien esittely alkaa noin 1:00 kohdalla. Nojoo, pääsette jyvälle :-)



Tässä nyt vihdoin kuvia täältä meidän kodista. Meitä asuu siis neljä tyttöä täällä isossa huoneistossa.

Keittiön läpi näkymät parveketyyliseen aamiaishuoneeseen.
Selän takana keittiö ja huoneet käytävän oikealla puolella. Pesuhuone (!), siivouskomero ja kaksi kylppäriä käytävän vasemmalla puolella. Käytävän päästä pääsee rappukäytävään ja meidän isoon olkkariin (alla puolet siitä).
Komiat on näkymät "ruokailuhuoneesta". Ovet peittävät kuivumassa olevat pyykit, heh. Huone avautuu oikealle, jossa on iso kulmasohva. 
Tässä meidän ihanan idyllistä kotikatua.

Eilen kävellessäni kaupunkiin pysähdyin näköalapaikan kohdalla ottamaan kuvia kuusta, joka oli kaupungin toisen laidan päällä. Kuvat ovat pieniä koska laatu jäi jotenkin todella heikoksi... 



Tänään olen tehnyt lukkaria koulua varten, katsotaan meneekö tällaisena läpi... Huomenna on ensimmäinen orientaatio koululla ja torstaina alkaa tunnit - vihdoin! Viime kuukausi on mennyt jopa vähän lomailutunnelmissa... Kiva, että saa vähän arkea tänne. 


Ja juu, huomasitte varmaan, että salamalla otettu kuva. Lamppu paloi huoneestani juuri hollantiin lähtöäni edeltävänä iltana ja vuokraisäntä tulee kai huomenna laittamaan uuden. Osaisin kyllä itsekin, mutta veikkaan että nämä tällaset jutut kuuluu meillä vuokraan. Lisäksi keittiöstäkin on palanut valoputki. Vähän käy kyllä sääliksi, sillä herra on joku lähemmäs 70v ja vähän pelottaa tämä yhdistelmä nähdä tikkailla. Toivottavasti ehdin bongaamaan hänet huomenna, niin hoidan homman itse. 
Hämärissä tunnelmissa täällä siis. 

2 kommenttia:

  1. ...ok, anna minä tulen syömään sun kanssa. Aivan unelma aamiais- ja ruokailuhuoneet! Somat pikkupöydät ja tuolit varmaan löytää Suomestakin, mutta tuota näkymää on aika vaikea bongata täältä... On sulla muutenkin aika ihania näkymiä siellä. :) Tsemiä kouluun kun se viimein alkaa - täällä seurataan menoa mielenkiinnolla. Ja pikkasella kateudella. ;)

    VastaaPoista
  2. Tänks Nina, ja tiedäthän että ystäville on täällä aina tilaa sohvalla/patjalla!! :-)

    VastaaPoista