torstai 28. helmikuuta 2013

Ensimmäinen koulupäivä

Nonniin! Nyt on koulu vihdoin alkanut!

Eilen kävin tervetulotilaisuudessa, joka oli ehkä hieman heikohkosti suunniteltu mutta informatiivinen (en kyllä enää oikeen odotakaan mitään suuresti suunniteltuja juttuja täällä..). Lisäksi oli kiva kun sai tutustua vähän uusiin ihmisiin. Sana vähän tarkoittaa sitä, että jotenkin ihmiset olivat tosi ujon oloisia ja osa luikki heti tilaisuuden jälkeen pois eikä jäänyt juttelemaan ja tutustumaan. Innokas vaihtokoordinaattori tuuppasi minut tietenkin saksalaisten ja itävaltalaisten pöytään. Minut paremmin tuntevat tietävät, että saksan kieli on koulutaustani ansiosta periaatteessa toinen äidinkieleni. Joten siinäpähän sitten oltiin :-) 
Oma missioni on tutustua brasilialaisiin vaihtareihin ja tottakai myös paikallisiin, jotta saisin käyttää portugalin kieltä. Saapi nähdä miten käy!

Kouluni nimi on IADE ja se on yksityinen yliopisto. Veikkaan että IADE on aika moderni verrattuna muihin portugalilaisiin yliopistoihin. Opetustapojen lisäksi rakennus on aika uusi, sisään kuljetaan porttien kautta, jotka avautuvat fläbyä näyttämällä.



Ensimmäiset kaksi viikkoa saamme tutustua kursseihin ja päättää mitkä valitsemme. Valitsin itselleni jo lukkarin täyteen tunteja. Periaatteessa nämä ylittävät tarvittavan opintopistemäärän, eli voin tiputtaa kaksi pienempää kurssia pois. 



Kurssit tosiaan alkoivat tänään torstaina (hassusti keskellä viikkoa). Hieman tahdonvoimaa vaatinut aamuseiskan herätys kuitenkin palkittiin, koska Branding -kurssi vaikutti todella hyvältä. Opettaja oli innostunut ja ammattitaitoinen sekä välitön. Olen kuullut erityisesti Web Design ja Digital Design -kursseista hyviä kommentteja. Kiva ottaa täällä vähän enemmän designpainotteisia kursseja, koska omassa koulussani niitä ei oikein ole tarjolla.

Nyt vietän siestaa kotona ennenkuin menen seuraavalle kurssille kolmelta. Huomisen joudun valitettavasti skippaamaan, koska lähden reissulle Portoon. 

Kiva viikonloppu siis tulossa (kunhan saisi tämän sinnikkään kröhän pois...) ja odotan jo ensi viikkoa uusine kursseineen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti