sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Porto

Päätimme lähteä viikonlopuksi Portoon, joka on täältä Coimbrasta vain tunnin bussimatkan päässä. Ehdottomasti suosittelen käymään siellä! Porto on vanha ja tärkeä satamakaupunki, ja nimi takoittaakin satamaa.





Porton kuuluisan sillan on suunnitellut sama arkkitehti, joka suunnitteli Eiffeltornin. Kaupungin huikeat korkeuserot huomaa jo siitä, että sillassa on kaksi eri tasoa.

Pienet pimeät kujat muistuttivat ihan Pirates of the Caribbean leffasta. Merenkäynnin historian humina kuului korvissa.



Kävimme tietenkin myös portviinimaistelussa. Yllätyksenä itselleni tuli se tieto, että portviini tuotetaan sisämaassa, eikä Porton ympärillä. Maistoin myös ensimmäistä kertaa valkoista portviiniä, mikä oli jopa enemmän minun makuuni. Hakekaapas tätä siis kipin kapin alkosta ja maistelkaa!!

Tässä rekka tuo viiniä joen varrella sijaitseviin viinitaloihin, joissa viini tynnyröidään. Ämpäriin tippuu ylimääräinen rypälemehu,

Tässä taas tätä Pirates of the Carribbean -fiilistä




São Benton juna-asema on nähtävyys itsessään. Suuret kuvat, jotka on koottu "Azulejos" seinäkaakeleistä  esittävät Portugalin historiaa.


Tutustuimme suomalaisen kurssilaiseni Portolaiseen kaveriin, ja pääsimme osaksi paikallisia illanviettomeininkejä. Ulkona seistään ja tissutellaan jopa kello kahteen asti, jonka jälkeen vasta valutaan baareihin. Baarit pitävät auki todella pitkään, aivan aamuun asti. Kuvassa kaverit lähettävät lyhtyä ilmaan syntymäpäiväsankarin kunniaksi. Lyhtyjä lähetellään myös juhannuksena ja uutena vuotena rakettien sijasta.


Terassikausi on avattu! Saúde!


2 kommenttia:

  1. Jopa saksassa saatettiin usein mennä vasta 1-2 maissa clubille, jossa ilta sitten jatkui aamu 6-7 asti.
    Noi lyhdyt on täällä Brasiliassa muuten kiellettyjä, koska aiheuttavat metsäpaloja ja roskaavat luontoa.

    VastaaPoista
  2. Täällä taas valtio yrittää suojella vanhoja taloja raketeilta, minkä takia raketit ovat itseasiassa kiellettyjä :-)

    VastaaPoista