tiistai 22. tammikuuta 2013

Perillä

Saavuin sunnuntai iltana lentelyn ja junailun jälkeen Coimbraan. Kylmät väreet vielä menivät yölläkin selässä kun Lissabonin juna-asemalla kastuimme aivan läpimäriksi ja istuimme sitten niissä vaateissa 2,5h. Hostelliin saavuttuamme illalla samaan huoneeseen tuli sattumalta kaksi tyttöä, jotka olivat tulossa samalle kielikurssille kanssamme. Nyt meitä kielikurssilaisia asuu täällä jo kuusi. 






Hostellissa ja muissakin sisätiloissa on todella kylmä ja kostea, meidän hostellissa jopa pitävät ulko-ovea auki koska ulkona on jopa lämpimämpi. Sää on ollut hieman vaihteleva, saapuessamme oli sateista, eilen aurinkoista mutta tänään taas sataa. Yöllä heräsin hurjaan ukkosmyrskyyn. Vähän jännitti, sillä päivää ennen saapumistamme täällä oli ollut "code red", eli varoitus kovista tuulista. Puita oli kaatunut raiteille ja Coimbran kaupungissa huomaa edelleen tielle kaatuneita puita, jotka on pilkottu pienemmäksi ja kärr'ätty kadun reunaan. Maasto täällä on todella vuoristoista, eli joka paikassa joutuu nousemaan tai laskemaan. Saa joulukinkut kyytiä! 

Kielikurssin opettajamme vei meidät katsomaan kaupungin nähtävyyksiä. Tässä alla vähän maisemakuvia Coimbrasta.





Kielikoulun pihassa kasvaa appelsiinipuita.


Kahvi ja pastel de nata 1,40 €. Kahvi maksaa täällä noin 70 centtiä.

Katutaidetta


Coimbrassa on kissoja joka lähtöön, mustia eniten.










3 kommenttia:

  1. Vau! Hienolta näyttää. Onhan sulla villasukat mukana? Viluttaa jo lukiessakin. Täällä onneks hirsitalossa lämmin vaikka ulkona paukkuu pakkanen. :)Mukavaa ja antoisaa kuukautta!

    VastaaPoista
  2. Jee lisää kuvia kehiin!

    VastaaPoista
  3. Ei kyllä näytä Suomelta, ihana appelsiinipuu! Ja melkoinen tuo vikan kuvan talo, Pariisissa oli tuollaisia. Toivottavasti viihdyt:)

    VastaaPoista