keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mañana mañana part 2

Lähtö tuntuu taas lähenevän kun kouluhommat on saatu pakettiin, joulut ja uudet vuodet juhlittu ja työpäiviä on jäljellä enää neljä! Suunnittelimme poikaystäväni kanssa jo läksiäisiä ja pikkuhiljaa muuttoajatukset alkavat hiipiä ajatuksiin. Who am I kidding, oikeasti olen jo omassa päässä suunnitellut muuton kulun noin suurinpiirtein. Tälle päälle ei voi mitään, kun illalla alkaa lista raksuttamaan. Koin suurta samaistumista viime vuonna näkemäni elokuvan päähenkilön kanssa. Katso traileri tästä: Kate Reddy Trailer

Ja siitä listasta puheen ollen...


- Asunnon irtisanominen: tehty.

- Lehtien irtisanominen: tehty. 

- Puhelinliittymän muuttaminen: perehtynyt asiaan, teen muutokset tammikuussa.

- Mitkä tavarat pidetään, mitkä myydään pois: Kirppistulot kahdelta viikolta 170€!

- Asunto vaihdossa: tehty. 

- Lentoliput: varattu!

- Muuton kulku: Pienet tavarat pois viikon 3 aikana pikkukiljaa henkilöautolla. Pakettiautolla puolessa päivässä siirretään sänky, pesukone ja muut suuret kalusteet. Ensin pakataan vaihtoon mukaan otettavat kamat sivuun ja sitten muutetaan loput.


Meidän eteisen anti tällä hetkellä. Mummon putkiremontin jäljiltä meille on tulossa vielä 16 laatikkoa lisää! Aiempien muuttojen perusteella sekään ei valitettavasti riitä. 

Tapasin vanhaa koulukaveriani pitkästä aikaa ja sain häneltä todella hyviä konkarin vinkkejä muun muassa pakkaamiseen. Etelä-Euroopan kevät kun on vähän eri kaliiberia pohjoiseen verrattuna. Ei kuulema saa ottaa nahkakenkiä tai meidän kelien syys/kevättakkia mukaan. Vain ja ainoastaa kesävaatteita. Hmm.. Tämän miettiminen taitaa päästä mun tämän iltaiselle listalle...

Ja päästäkseni otsikon aiheeseen: Odottelen kuumeisesti infoa Coimbran kielikurssista. Tällä hetkellä mielessä pyörii ihan muutama kysymys koskien majoitusta (onko sitä?), kurssin aloitusaikaa, paikkaa, kurssin kulkua jne. Toisin sanoen ilmaannun Coimbraan sunnuntai-iltana kurssin alkua edeltävänä päivänä ja sitten ??? Eiköhän tämäkin taas hoidu tutulla odottelulla :-) 

3 kommenttia:

  1. Portugalissa on ainakin vielä tammi- ja helmikuussa viileää, sateisen kosteaa sekä asunnot ovat kylmiä, joten kannattaa ottaa jotain lämmintä vaatetta mukaan, esim. syystakki ja neule sekä villasukat ja jotkut hyvät kosteutta uhmaavat kävelykengät. Liikaa ei kantsi lämmintä kuitenkaan pakata mukaan, sillä pianhan se kevät koittaa. :) Opiskelin Lissabonissa koko tutkinnon, joten siellä tuli heiluttua kesät talvet. Nyt oon sitten Évorassa, jossa säänvaihtelut on astetta hankalampia pakkauksen suhteen: kesät ihan sairaan kuumia, talvella pahimmillaan muutama lämpöaste ja taloissa ei mitään lämmitystä=sormikkaat, villatakit ja villasukat ahkerassa käytössä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos toisen konkarin kommenteistasi! Tänään kävinkin alennusmyynneissä ja yksi ihana neule tarttui mukaan. Päätin kaupassa että pakko se on ottaa mukaan :-) Olen vähän katsellut lämpötiloja netin kautta, Lissabonissa tällä hetkellä noin +10 asteen pinnassa yöllä ja päivällä. Mitä opsikelit Lissabonissa ja mitä teet tällä hetkellä Évorassa?

    VastaaPoista
  3. Olin syksyn Évorassa ja ensi viikolla meen takaisin, odotettavissa on vastaavanlaisia lämpötiloja kuin Lissabonissa (paitsi että Évorassa on kylmempää öisin), joten aion pakata mukaan ainakin muutaman pitkähihaisen paidan, välihousut, neuleen ja syystakin sekä ohuet sormikkaat, huivin ja fleecepannan (polkupyöräilyä varten), eli aika sama vaatetus kuin Suomessa (alku)syksyllä, mutta siinä mielessä kuitenkin tarvin enemmän vaatetta, koska asunnot ovat todellakin kylmiä näin talviaikaan ja vilustuminen vaanii nurkan takana! Otin syksyllä Évoraan mukaan vain kesävaatteita ja kaduin sitä tosi paljon, koska viileys ja kosteus yllättivät mut jälleen kerran! Mä opiskelin käännöstieteitä ja nyt sitten parin työvuoden jälkeen teen maisteria samalta alalta Évoran yliopistossa.

    VastaaPoista