tiistai 2. heinäkuuta 2013

Madeira

Madeiran reissusta kertominen on aloitettava saarelle laskeutumisella. Onneksi en tiennyt ennen reissua, että Funchalin lentokenttä kuuluu maailman kymmenen vaikeimman lentokentän joukkoon - siis laskeutumisen puolesta. Meillä taisi olla ihan hyvä sää, vaikka Madeiralla on aina todella tuulista. Koneen laskeutuminen vain parikymmentä metriä vedenpinnan yläpuolella kyllä aiheutti tässä konkarilentäjässäkin kylmiä väreitä.

Perille saavuttiin kun vaihdettiin Machicossa bussia. Bussit Madeiralla ovat hellyyttävän rämiseviä ja (veikkaisin) 60 -luvulta peräisin. Matkareitiksi kun kuvittelee kiemurtelevan vuoristotien, niin tuntuu äkkiä oma vuokra-auto kivemmalta vaihtoehdolta. Auto myös vuokrattiin ja saimmekin nähdä saaresta monia kivoja kolkkia ympäri kruisaillen.


Tässä näkymä hostellimme parvekkeelta. Madeira Surf Camp sijaitsee Porto da Cruzin pikkukylässä saaren pohjoispuolella. Kylä on pieni, mutta paikka on aika kiva tukikohta kaikelle aktiviteetille - surffaukselle, vaeltamiselle ja autolla ympäri saarta liikkumiselle.


Alla kuva Santa Cruzista, jossa näkee esimerkin Maderian rannoista. Hiekkarantoja täälle ei ole kamalasti, ihan muutama ihmisen raivaama hiekkaranta (hiekka tuotu Marokosta!) löytyy saarelta, esimerkiksi Machicon kylästä.




Alla näkymä Porto Monizin "suola-altaista". Merivesi huuhtoo allasaluetta, ja merisuola jää altaisiin. Vedessä on siis helppo lillua.


Matkalla Porto Monizista Fanaliin näimme lehmiä. 


Fanalin luonnonpuistosta aukesi huikeat näkymät yli pilvien. 


Funchalissa seikkailimme vanhassa kaupungissa, jossa lähes joka ovi oli maalattu tai koristeltu taideteokseksi.




Taidegallerian sisäänkäynti.

Kuuma tuli, joten viilensimme jalkojamme suihkulähteessä...

... ennen kesäkuun jokalauantaisia ilotulituksia! Tykkään todella paljon ilotulituksista ja Funchalin lauantaiset räiskinnät on yhistetty musiikkiin. Kolme joukkuetta kilpailee parhaan shown järjestäjän tittelistä, joten biisit ovat toinen toistaan hienommin säestetty ilotulittein.



Paikallisilla markkinoilla myydään Madeiran herkkuja - hunajakakkua ja Poncha -rommia. Sitä saa melkein missä tahansa maussa ja on aika humalluttavaa :-)


Näkymät iltahämärän ja pilvipeitteen laskeutuessa saaren ylle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti